دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) که به عنوان بازاریابی آنلاین یا بازاریابی اینترنتی نیز شناخته میشود، پیامها را از راه کانالهای دیجیتالی که حاوی دیوایس های الکترونیکی برای مثال تلفن، رایانه و تبلت می باشند، انتقال مییابد.
به زبان راحت تر، دیجیتال مارکتینگ به هر راهی از بازاریابی نیز گفته میشود که از طریقه راه آنلاین با کمک گرفتن از لپتاپ، اینترنت و …. صورت میگیرد. این مفهوم میتواند از هر راه آنلاین مانند بازاریابی ایمیلی خودکار گرفته تا انتخاب محتوای وبلاگ وبسایت شما را شامل آنها میشود.
راهاندازی شبکه جهانی وب در سال ۱۹۸۹ راه را برای ظهور دیجیتال مارکتینگ فراهم نمود. زیاد شدن وبسایتهای تجاری، پیشرفت در فناوریهای ارسال گروهی ایمیل و درست شدن کانالهای اجتماعی بسیار محبوب، موجب رشد زیاد فضای بازاریابی دیجیتال شده است. بازاریابی آنلاین امروزه یک جزء کلیدی در برنامههای بازاریابی بیشتر کسب و کارهامیباشد که عمدتاً نتیجه استفاده گسترده از فناوریهای دیجیتال میباشد.
قبل از پرداختن به شباهتها و فرقهای بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی، در آغاز اجازه بدهید ببینیم بازاریابی سنتی چه میباشد.
بازاریابی سنتی هر نحوی از بازاریابی میباشد که از رسانههای آفلاین برای دستیابی به مخاطبان استفاده میکند. نمونههای بارز بازاریابی سنتی مواردی مانند تبلیغات در روزنامهها و بقیه سبک های تبلیغات چاپی مانند بیلبوردها، تبلیغات پستی و نیز تبلیغات تلویزیونی و رادیویی نیز میباشد.
بازاریابی دیجیتال مثل خیلی از اصول مشابه با بازاریابی سنتی میباشد و بیشتر به عنوان راهکار جدیدی برای شرکتها در نظر گرفته میشود تا به مشتریان خود نزدیک شوند و رفتار آنها را درک کنند. شرکتها بیشتر تکنیکهای بازاریابی سنتی و دیجیتال را در استراتژیهای خود ترکیب و اجرایی میکنند.
بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی، هر دو هدف نهایی معینی دارند: ایجاد آگاهی از محصول (برند) و تأثیرگذاری بر تصمیمات خرید برای افزایش فروش، تفاوت اصلی بین بازاریابی سنتی و دیجیتال می باشد که بازاریابی دیجیتال از فناوریهای متصل به اینترنت برای برقراری ارتباط و تعامل با مخاطبان هدف استفاده میگردد.
دیجیتال مارکتینگ راه گستردهای از یوزر اینترنت را هدف میگیرد که زمان و پول خود را به طریق آنلاین مصرف میکنند. بازاریابی دیجیتال، سیستم کنترل متمرکزی را برای کسب و کارها معین میکند تا اطمینان حاصل کنند که مخاطبان هدف، پیام آنها را دریافت کرده یا میخوانند. همین پارامتر، به برندها اجازه میدهد تا راحتی و امنیت را برای مشتریان خود محیا کنند.
همچنین این سبک، مقیاسی را برای کسب و کارهای در حال رشد فراهم میکند تا نتایج فوری به دست آورند، سبکهای تبلیغاتی خود را بهینهسازی کنند و درآمدهای از دست رفته و هزینههای تبلیغاتی هدر رفته را کم کنند.
این کار بر تصمیم خرید کاربران اینترنتی که به دنبال خدمات، محصولات یا هر چیزی به صورت آنلاین میباشند، تأثیر میگذارد.
من جمله مزایای دیجیتال مارکتینگ میتوان به آپشن زیر اشاره نمود:
مقرون به صرفه بودن: خیلی از سبک های دیجیتال مارکتینگ مانند روشهای تبلیغات ایمیلی یا تبلیغ در سوشال مدیا، با صرف هزینه کم یا بدون هزینه امکانپذیر می باشند.
نتایج قابل اندازهگیری: بیشتر اشکال بازاریابی دیجیتال به شما امکان میدهند تا معیارهای عملکرد مدنظر خود را اندازهگیری کنید؛ من جمله تعداد کل نمایش، نرخ کلیک (CTR)، هزینه تبدیل، نرخ تبدیل کلی و …..
بهبود آگاهی از برند: با توجه به اینکه مردم بسیاری از دستگاههای دیجیتال خود برای دسترسی به کانالهای اجتماعی، پیامها و ایمیلها استفاده میکنند، در سبک بازاریابی آنلاین پتانسیل تقریباً نامحدودی برای ایجاد آگاهی برای برند و محصولات خود داشته باشید.
تعامل قوی: بازاریابی دیجیتال به شما این شرایط را میدهد که کانتنت قانعکنندهای را از راه متن، تصاویر و ویدیو درست کنند که منجر به تعامل قوی با مشتری بشوند.
پتانسیل بازگشت سرمایه بالا: بازاریابی دیجیتال بیش تر نسبت به بازاریابی سنتی و تاکتیکهای تبلیغاتی آفلاین، بازگشت سرمایه (ROI) زیادی دارند.
دسترسی جهانی و منطقهای: بسته به تاکتیکهای بازاریابی دیجیتالی که انتخاب میکنید، میتوانید دسترسی خود را به یک منطقه محلی یا منطقهای محدود کنید، یا از کانالهای دیجیتالی برای مثال YOU TUBE و تیکتاک استفاده لازمه را ببرید؛ جایی که محتوای شما میتواند به مخاطبان جهانی برسد.
دیجیتال مارکتینگ، دیجی کلیک، مفتخر است در طی این چند سال، نماد برترین آژانس دیجیتال مارکتیگ رو از آن خود نموده است. برای مشاوره دیجیتال مارکتینگ میتوانید با مجموعه دیجی کلیک در ارتباط باشید.